E-Randevu
İletişim Bilgileri

info@akropolhastanesi.com.tr

0312 207 90 00 Konum

Kulak Burun Boğaz
Buradasınız: Anasayfa / Tıbbi Bölümlerimiz
Kulak Burun Boğaz - 0312 207 90 00

 Kulak Burun Boğaz Bölümümüzde; kulak, burun, boğaz ve baş boyun hastalıklarının teşhis, tetkik ve tedavisini gerçekleştirmekteyiz.       

Teknolojiye dayalı tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanıldığı bölümümüzde; endoskopik ve mikroskobik işlemler ile duyma ve denge  hastalıklarının muayene tetkik ve tedavisi yapılmaktadır. Kulak Burun Boğaz ameliyatları ve baş boyun tümörleri için onkolojik cerrahi operasyonlar  yapılmaktadır.

Kulak Zarı Ameliyatı - Timpanoplasti

Kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan “Timpanoplasti” ameliyatı teknik olarak kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması aynı zamanda orta kulaktaki ve kulak arkasındaki mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenmesi işlemidir.

Ameliyat, mevcut hastalığın boyutlarına göre sadece kulak zarındaki deliğin onarılması (miringoplasti), zar onarımı ile birlikte orta kulaktaki ses iletimini sağlayan kemikçik sisteminin onarılması (timpanoplasti), mastoid kemik içine ilerlemiş iltihabın temizlenmesi (mastoidektomi) ya da bu ameliyatların kombinasyonu (timpanomastoidektomi) şeklinde yapılabilmektedir.

         

 

Burun Estetiği Ameliyatı

Rinoplasti, lokal anesteziyle uyuşturularak veya genel anesteziyle uyutularak da yapılabilir. Bizim tercihimiz hastanın genel anesteziyle uyutularak ameliyat edilmesidir, bu şekilde hasta hiçbir şey hissetmez. Ameliyat süresi ortalama 1,5-2 saattir ve hastanın şekil bozukluğunun derecesine göre yapılacak iş ve ameliyat süresi değişir. Ameliyat öncesi, hasta anestezi uzmanı tarafından mutlaka muayene edilir ve gerekli tetkikleri değerlendirilir. Bu şekilde anestezi uzmanı hastanın böyle bir ameliyatı olup olamayacağına karar verir. Estetik burun ameliyatında burun içine ve burun dışına tampon yada splint'ler konur. Bu tür malzemeler hastanın burnunun sağlıklı iyileşmesi için önemlidir. Eskiden kullanılan bez tamponlar hastayı rahatsız etmekteydi,ancak son zamanda geliştirilen ve bizim tercih ettiğimiz silikon tamponlar hastaya daha az rahatsızlık vererek çıkarılmaktadır . Hasta Ameliyat sonrası Uygunsa pansuman ve kontrollere gelmek üzere evine gönderilir.
 

 

 

BADEMCİK AMELİYATI

Bademcikler, boğazımızın her iki yanında bulunan yapılardır. Bademcikler, boğaza giren bakteri ve virüs cinsi mikropları yakalarlar ve vücudun mikroplarla savaşmasına yardımcı maddeler olan antikorları üretirler. Bademcik iltihabı, bademciklerin mikroplarla karşılaşması ve şişmesi sonucunda gelişir.

Eğer çocuğunuzda sürekli veya sık tekrarlayan bademcik iltihabi varsa, doktorunuz bademciklerin alınmasını önerebilir. Çocuklar bademcikleri alındıktan sonra daha sık hastalanmazlar; çünkü vücutta bademcik gibi görev yapan başka dokular mikroplarla savaşan maddeleri yeterince üretebilirler.

Bademcik iltihabının (tonsillit) belirtileri nelerdir?

Çocuğunuzda bademcik iltihabının aşağıdaki belirtilerinden biri veya birkaçı bulunabilir:

  • Boğaz ağrısı
  • Yutkunma sırasında ağrı veya rahatsızlık hissi
  • Kötü ağız kokusu
  • Ateş
  • Sesinde çatallanma
  • Boyundaki lenf bezlerinde şişme

Eğer çocuğunuzun boğazına bakarsanız, bademciklerin kızarmış ve şişmiş olduklarını görebilirsiniz. Bazen de, bademciklerin üzeri beyaz veya sarı renkli bir maddeyle kaplanmış gibi olabilir. Çocuğunuzun bademciklerinin iltihaplı olup olmadıklarını anlamayabilirsiniz; eğer bademcik iltihabından şüpheleniyorsanız doktorunuza başvurunuz.

Doktorunuz aşağıdaki durumlardan biri veya birkaçının bulunması halinde bademcik ameliyatı önerebilir:

  • Çocuğunuzun solunumunu engelleyecek derecede bademciklerin büyümüş olması
  • Çocuğunuzda yutkunma güçlüğü bulunması
  • Sık tekrarlayan boğaz ağrısı
  • Sık tekrarlayan boğaz iltihaplanması
  • Bademcik iltihabının orta kulak iltihabi, sinüzit, vs. gibi komplikasyonlara neden olması

 

Bademcik ameliyatı, halk arasında basit bir ameliyat olarak bilinmekle beraber, aslında kanama ve ağrı gibi ciddi sonuçları bulunan önemli bir ameliyattır. Bademcik ameliyatlarında klasik olarak en sık kullanılan yöntem, bademciğin disektör denilen bir aletle çevre dokulardan ayrılmasıdır.

Genellikle hastanede toplam kalış süresi 5-10 saat arasında olmaktadır. Yeterli sıvı gıda almaya başlamayan, 3 yaşın altında olan ve  sürekli bir hastalığı bulunan çocuklar hastanede bir gece kalabilmektedir.

 

 

Kulak Hastalıkları Burun Hastalıkları
  *   İşitme Bozuklukları
  *   Kulak enfeksiyonları
  *   İşitme kayıpları
  *   Denge hastalıkları
  *   Baş dönmesi
  *   Çınlama
  *   Kronik sinüzit
  *   Burun alerjileri
  *   Koku alma kayıpları
  *   Burun kanamaları
  *   Burun tıkanıklığı ve burnun dış görünümü ile ilgili problemler
  *   Burun polipleri
  *   Gözyaşı bezi tıkanıklıkları 
Boğaz Hastalıkları Çocuklarda Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
  *   Geniz eti ve bademcik
  *   Horlamaya ve uykuda nefes durması
  *   Ses teli hastalıkları (enfeksiyon, polip, nodül, vb.)
  *   Dudak, dil ve ağız içerisindeki kitleler
  *   Tükürük bezi enfeksiyonları, taşları ve kitleleri
  *   Yutma problemleri
  *   Baş ve boyun bölgesindeki enfeksiyonlar, kitleler ve tümörlerin tedavisi
  *   Çene eklemi hastalıkları
  *   Yüz ve çene kemiklerinin kırıklarının tedavisi
*   Nefes almada güçlük
  *   Orta kulak enfeksiyonları
  *   Bademcik ve geniz eti hastalıkları
  *   Alerji ve sinüs hastalıkları
Kulak Burun Boğaz Doktorlarımız
Kulak Burun Boğaz
Doç.Dr. Murat ŞAHAN
Randevu ve Bilgi Almak İçin Bizi Arayın
UA-173668842-1